Kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg az extra komfortért

Kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg az extra komfortért

Zavarónak találja, hogy mindössze 30-40 cm távolságig korrigálja a látását hagyományos olvasószemüvege? Jó hírünk van: kínálatunkban elérhető olyan olvasáshoz kialakított szemüveglencse, amely kiterjesztett látótávolsággal rendelkezik, akár 4 méterig! A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg igazodik szeme igényeihez; így legyen szó olvasásról, számítógépezésről, egy baráti beszélgetésről vagy jegyzetelésről, biztos lehet a hunyorgás nélküli, kristálytiszta látásban.

Honnan tudhatom, hogy olvasószemüvegre van szükségem?

A kor előrehaladtával a szemlencse veszít rugalmasságából, amely negatívan befolyásolja a fókuszálási képességet. A folyamat egyik első jele a 40-es évek elején vagy közepén jelentkező olvasás közbeni homályos látás. Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a jeleket, amelyek arra utalhatnak, hogy eljött az olvasószemüveg beszerzésének ideje:

  • Az apró betűk elmosódnak és nehezen olvashatóak – ez jelentősen megnehezítheti az olvasást, a számítógép- és telefonhasználatot.
  • Jegyzetelés vagy rajzolás közben kevésbé élesek a vonalak.
  • Az olvasás megkönnyítéséhez gyakran hunyorog.
  • Az olvasni kívánt szöveget minél távolabb kell tartania a szemétől, hogy élesen lássa.

Szerencsére ez a látásprobléma könnyen korrigálható. Ennek legnépszerűbb eszköze az olvasószemüveg, amely beszerzése előtt minden esetben érdemes látásvizsgálaton részt venni. A hagyományos olvasószemüvegek egyfókuszú lencsével készülnek, emiatt maximum 40 cm-ig biztosítanak csak éles látást.

Mi pontosan a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg?

A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg speciális, rugalmas fókuszú lencsével készül, így nagyobb dioptriatartományban képes éles látást biztosítani. Ennek köszönhetően a látáskorrekció sokkal több élethelyzetben valósul meg, mint az egyszerű olvasólencse esetében. Cérnabefűzéshez, olvasásához, számítógépezéshez és íráshoz is használhatja ugyanazt a szemüveget, nincs szükség le- vagy feltologatásra. Sőt, mikor Ön mellé lép a házastársa, vagy a munkahelyén a kollégája, őt is élesen fogja látni anélkül, hogy le kellene vennie szemüvegét.

A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg elérhető vékonyított lencsével, így magasabb dioptriák esetén sem szükséges esztétikai kompromisszumot kötnünk. Szakértő kollégáink segítségével szabja egyéni igényeire a terméket komfort növelő bevonatokkal! Válassza a tükröződéscsökkentő, vízlepergető és tisztítást segítő, felületkeményítő bevonatot az extra kényelem érdekében!


A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg előnyei

1. Kristálytiszta látás akár 4 méterig

A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg, ahogy neve is mutatja, több egy hagyományos olvasószemüvegnél. A hagyományos lencsével készült olvasószemüvegek csupán egy adott távolságban (nagyjából 30-40 cm tartományban) garantálják az éles látást, az olvasásból felnézve azonban a sima olvasószemüveget le kell vennie, mert a távolban homályos lesz minden. A rugalmas fókuszú lencsével készült kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg jóval nagyobb tartományban, akár 4 méterig is éles látás biztosít. Segítségével hunyorgás nélkül élvezheti a kristálytiszta látást.

2. Személyre szabható

A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüvegek egyéni igények alapján személyre szabhatók:

  • Egyénre szabott megjelenés: Dioptriás lencséinket kérheti akár napszemüvegkeretekben is. Sőt, akár színes lencsével is.
  • Vékonyított lencse: A magasabb dioptriájú lencse vastagsága sokak számára zavaró lehet. Szerencsére a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüvegek elérhetőek vékonyított lencsével, így nem szükséges kompromisszumot kötni az éles látás, a kényelem és az esztétikus megjelenés között.
  • Fényre sötétedő bevonat: A dioptriás lencsék elérhetőek speciális komfortnövelő bevonatokkal. Sok időt tölt a szabadban? Válassza a fényre sötétedő bevonatot dioptriás lencséjére! Rajong a barkácsprojektekért és fontos, hogy a közeli tárgyakat élesen lássa? Akkor olvasószemüvegét kérje vízlepergető és tisztítást segítő réteggel!


3. Hatékonyság

Mivel a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg segítségével akár 4 méterig is láthat, észrevétlenül válthat a közeli és középtávú feladatok között. Nem szükséges (akár fel vagy le, az orrára) tologatni szemüvegét, hogy ne szédüljön, mikor felpillant az olvasásból.


Kiknek ajánlott a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg?

Válassza a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveget, ha:

  • szeretne egy praktikus, modern és kényelmes megoldást a látáskorrekcióra,
  •  folyton az orra hegyére csúsztatja vagy le-feltologatja a szemüvegét,
  • szédülést érez vagy homályos a látása, amikor felpillant az olvasásból.

Szemben a hagyományos olvasószemüvegekkel, a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg képes nagyobb tartományban éles látást biztosítani. A kiterjesztett látótávolságnak köszönhetően nagyobb komfortot élhet meg az olyan hétköznapi élethelyzetekben, mint például:

  • főzés közben szeretné elolvasni a receptet,
  • munka közben megáll íróasztalánál egy kolléga beszélgetni,
  • telefon használat közben megszólítja valaki és hirtelen felnéz a kijelzőről.


TEKINTSE MEG SZEMÜVEGKÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA!


Címkék:

További bejegyzések

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került